L'exdirector general de la Guàrdia Civil Félix Azón, actualment magistrat del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya, és un dels aspirants a una plaça a la Sala Social del Suprem.

Félix Azón va ser director general de la Guàrdia Civil des de juny de 2018 fins al mes de gener passat, quan va ser substituït per l'actual responsable de l'institut armat, María Gámez.

Els aspirants a la plaça de magistrat a la Sala Quarta (la del Social) de l'alt tribunal compareixeran a partir d'aquest dilluns al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), informa aquest òrgan de govern dels jutges.

La vacant correspon al torn d'especialistes i va ser convocada per la Comissió Permanent del CGPJ el passat 18 de juny com a conseqüència de la mort del magistrat José Manuel López García de la Serrana.

Els altres aspirants

Per avui estan citats a més de Félix Azón el seu company a la Sala Social del TSJ de Catalunya José Agustí Maragall, així com els de la mateixa sala al TSJ del País Basc Carlos Benito-Butrón Ochoa i Florentí Eguaras Mendiri.

Dimarts compareixeran els magistrats de les sales Socials del TSJ de Madrid José Ramón Otero Fernández i Rafael Antonio López Parada i del TSJ d'Andalusia José Manuel González Viñas i Rafaela Horcas Ballesteros.

Finalment per a dimecres estan citats els magistrats de les sales Socials del TSJ de Galícia José Fernando Lousada Arochena, del TSJJ de Madrid Ana María Orellana Cano i de l'Audiència Nacional Emilia Ruiz-Jarabo Quemada.

Aquest mateix dia també tindrà lloc la compareixença del candidat a la presidència de la Sala Social del TSJ d'Astúries Jesús María Martín Morillo.