L'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán ha fitxat per Iberdrola. Asseguren que actuarà com a assessor en estratègia geopolítica i estarà al costat del president de la companyia, Ignacio Galán. El seu fitxatge coincideix amb l'escàndol del Pegasus que implica Sanz Roldán directament amb l'espionatge al president del Parlament Roger Torrent i el regidor d'Esquerra a l'ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, a través d'aquest programa, amb què es va accedir als seus telèfons mòbils. Un escàndol que va destapar El País i està pendent d'investigació tot i que, de moment, el govern de Pedro Sánchez s'ha oposat davant les reiterades peticions dels republicans.

De fet, el fitxatge per Iberdrola ha comptat amb l'autorització del mateix president espanyol després d'haver-se retirat de l'administració pública. La sol·licitud es va fer efectiva el passat 29 de juny tal com detalla el portal de transparència estatal. El que cobri Sanz Roldán derivat de la seva tasca a la companyia, s'hauran del sumar els 6.848 euros mensuals de pensió que té assignats de l'erari públic per haver treballat al CNI. Una xifra que seguirà cobrant fins el juliol de l'any que ve. Cal recordar que va plegar l'agost del 2019 i per tant aquesta pensió extra la van perllongar durant dos anys. A Iberdrola, dins l'àrea International Advisory Pannel, coincidirà amb ambaixadors, alts càrrecs i exministres que també actuen com a assessors. Entre d'altres, l'expresident mexicà Ernesto Zedillo o l'exministre d'Assumptes Exteriors alemany Joschka Fischer.

Cas Villarejo

En paral·lel al Pegasus, Sanz Roldán també està esquitxat pel comissari José Manuel Villarejo, ara ingressat a presó. Aquest està acusat per dos delictes de calúmnies contra l'exdirector del CNI per unes declaracions al programa Salvados de Jordi Évole, a la Sexta. Villarejo va explicar que Sanz Roldan hauria amenaçat l'examant de Joan Carles I, Corinna Larssen, perquè no expliqués la destinació de les comissions milionàries dels negocis de l'emèrit amb l'Aràbia Saudita en un compte suís: "El mateix CNI m'ha tret els papers de l'oficina a Mònica el 2012 i sabien perfectament que no hi havia res legal", va declarar Villarejo.

En paral·lel, l'Audiència Nacional investiga la contractació del mateix Villarejo per Iberdrola amb la intenció, presumptament, d'espiar jutges, empresaris com el president del Real Madrid Florentino Pérez, o jutges. Un triangle difícil de resoldre i que encara queda conèixer el desenllaç que dicti un jutge.

La notícia ja ha rebut les primeres reaccions com la d'Antonio Baños. L'exdiputat ha escrit, en to irònic: "S'ho ha guanyat, mi general! Orgull de la nostra democràcia avançada i transparent. Sí, es continua podent".