L'exdiputat laborista George Galloway ha criticat en un vídeo de la televisió russa RT la criminalització que estan patint les protestes catalanes en els grans mitjans de comunicació, en comparació amb el suport que reben les de Hong Kong quan els mètodes són similars. Galloway ha denunciat "una doble moral".

"Vet aquí que hi havia 2 ciutats: Hong Kong i Barcelona. Centenars de milers de persones protesten als carrers de Hong Kong, són manifestants democràtics, defensors de la llibertat. Milers de periodistes de mitjans occidentals han anat a Hong Kong per explicar-nos fins i tot el número de les sabates i tota mena de detalls familiars dels líders de les protestes de Hong Kong. L'esbiaix descarat a favor dels manifestants de Hong Kong es pot contrastar i comparar amb la reacció que tenen els mitjans occidentals i el virtual silenci total dels seus polítics, quan apareixen centenars de milers de persones a Catalunya protestant contra els 100 anys de presó contra 9 polítics catalans electes, pel greu delicte d'haver organitzat un referèndum no-oficial", assenyala Galloway.

"És gent que va posar una x en una papereta de paper amb un bolígraf, no es tracta ni de terrorisme ni de violència, es tracta d'un simulacre de referèndum, i per això s'han dictat 100 anys de presó. Per aclarir les coses, jo no dono suport a la independència de Catalunya, però encara dono menys suport a la brutal repressió contra els manifestants pacífics a Catalunya i a l'empresonament d'opositors polítics en el que se suposa que és una societat democràtica", apunta.

Segons Galloway, els mitjans britànics, i la classe política britànica han restat del tot en silenci amb els ultratges que s'han produit a Barcelona, a Catalunya. "La UE -la gran fortalesa de la llibertat i la democràcia- queda en ridícul amb el que passa en un dels seus Estats membres més importants. Mentre tothom ha impulsat les protestes de Hong Kong contra la Xina", apunta.

Afegeix que la causa d'aquesta diferència de criteri és obvia. "Volen debilitar la Xina i frenar el seu desenvolupament", i atribueix per això un doble tracte respecte Hong Kong i Catalunya. Al seu entendre s'està posant de manifest la "dictadura de l'ortodòxia" dels grans mitjans. "Els manifestants de Hong Kong, bé. Els manifestants de Barcelona, malament", conclou. I apunta que George Orwell, autor d'Homenatge a Catalunya i 1984, hauria de veure el que succeeix el 2019.