Gairebé 8 mesos s’han passat estudiant dia i nit els metges acabats de coronar, amb l’objectiu d’obtenir plaça en un hospital de l’Estat. Això ho aconseguiran -o no- depenent de la nota a l’examen del MIR, però sembla que el Ministeri de Sanitat no s’ha treballat tant la prova com els seus alumnes... almenys pel que fa a l’ortografia.

Els nous metges, que es van examinar el passat dissabte, tenien un quadern de preguntes, i un altre d’imatges. Doncs bé, en aquest segon, hi apareix la paraula “imágenes” -en castellà- sense accent (“imagenes”). És cosa que a les majúscules alguns tenen el mal costum de no accentuar-les? Sembla que no, ja que just sota, hi ha una paraula diferent, accentuada.

El curiós de tot és que dins del quadern es repeteix 32 vegades la paraula “imagen” (32 fotos per al mateix nombre de preguntes) i, a totes elles sense excepció, la paraula hi apareix accentuada: “imágen”. Nova confusió.

Aviam si el proper any la ministra Dolors Montserrat, i companyia, poden fer-li alguna ullada més a l'examen abans de donar-li el vist-i-plau.