L'escàndol li va esclatar en plena primera onada per coronavirus i, ara, surt la sentència. L'exalcalde de Badalona, el socialista Àlex Pastor, va haver de plegar després de ser enxampat conduint begut i atemptar contra els agents que el van aturar. Aquests fets van provocar la seva sortida i el retorn del PP de Xavier Garcia Albiol a la ciutat.

Ara, el jutge ha decretat una condemna de vuit mesos de presó i 800 euros de multa. Un càstig lleu que penalment l'allibera d'ingressa a la presó. Pel que fa al tema econòmic, ja va abonar 2.000 euros en concepte de responsabilitat civil per l'agressió a dos Mossos. Per la seva banda, Pastor ha reconegut tots els fets i les acusacions dels policies que el van detenir: admet que va conduir sota els efectes de l'alcohol, es va negar a fer el test d'alcoholèmia, per atemptat a l'autoritat i dos delictes lleus de lesions.

La mossegada als Mossos

L'exalcalde va arribar a mossegar un agent dels Mossos. Els agents van aturar el vehicle que conduïa Pastor en veure'l circular pel carrer Consell de Cent de Barcelona fent esses. Va ser aleshores quan el polític es va negar a sotmetre's la prova d'alcoholèmia i s'ha mostrat "molt alterat, cridava i donava cops". "No parava de repetir: soc l'alcalde de Badalona". La detenció va tenir lloc al districte de l’Eixample durant un control rutinari de Mossos per comprovar que es compleix el confinament. 

Els socialistes van intentar, com fos, aturar el cop però no va servir de res: "Amb independència de la valoració positiva que ens mereix la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament de Badalona, considerem que els fets coneguts avui són incompatibles amb la militància socialista i l’exercici de qualsevol càrrec públic". Pastor era alcalde des del juny de 2018, quan va guanyar una moció de censura contra la llavors alcaldessa Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, amb el suport del PP i Ciutadans, fins l'any passat.