Fins a 146 lingots d'or, valorats en uns dos milions d'euros, amagava a Suïssa l'ex alt càrrec del PP a la Comunitat de Madrid Eduardo Larraz Diego, col·laborador de l'expresidenta Esperanza Aguirre, segons han informat diversos mitjans.

Larraz va ser també excap de gabinet de la diputada Celia Villalobos quan aquesta era titular del ministeri de Sanitat i Consum.

L'ex alt càrrec està investigat dins del sumari de l'operació Púnica com a conseller delegat de l'empresa pública Arpegio. El 2013 va declarar a l'Agència Tributària que tenia un compte corrent al país helvètic amb prop d'un milió d'euros, a més dels lingots, segons ha informat El Mundo.

El jutge Eloy Velasco, que fins ara ha investigat els casos Púnica i Lezo, centrats en la corrupció del PP a Madrid, sospita que els diners poden procedir de comissions il·legals dirigides per Francisco Granados a Arpegio.

A més, l'Audiència Nacional ha cursat diverses comissions rogatòries a paradisos fiscals rere la pista del patrimoni ocult de Larraz, titular de l'empresa Hailead Ltd., una firma offshore establerta a les Illes Verges Britàniques.

Entorn d'Aguirre

Granados està empresonat arran de la trama Púnica, com l'altre home de confiança d'Aguirre, Ignacio González, qui el va substituir en la presidència de la Comunitat de Madrid, arran del cas Lezo.

El passat 25 d'abril, Aguirre va dimitir del càrrec de portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid declarant-se enganyada i traïda per González.