Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, ha estat designat per Felip VI per intentar una investidura, tanmateix, no compta amb prou suport. Sigui com sigui, en el moment en què s'intenti per primera vegada en aquesta legislatura una investidura començarà el compte enrere. És a dir, o el Congrés escull un president aviat o hi haurà repetició electoral, la qual, té molts números de caure durant les festes de Nadal. Hi ha alguna manera d'evitar-ho? 

La constitució estableix que després d'una primera investidura fallida comença el compte enrere de dos mesos (60 dies), després dels quals, si no s'ha trobat un candidat viable a la presidència, automàticament es dissolen les Corts. Aleshores, en un termini de 47 dies (menys dies que en una convocatòria ordinària) es tornaria a votar. Ara mateix, els escenaris que es mostren impliquen uns comicis a prop o en plenes festes nadalenques. Ara tot depèn de Feijóo i de la nova presidenta de la Mesa del Congrés, la socialista Francina Armengol

Tots dos han de pactar una data perquè tingui lloc la investidura, depenent si és més d'hora o més tard les festes estaran tintades per les eleccions o no. Per exemple, si s'aposta per l'opció més immediata, és a dir, convocar el ple del Congrés el 30 i 31 d'agost i tot plegat fracassa, les eleccions tindrien lloc el 17 de desembre. És a dir, s'evitaria caure en una repetició electoral marcada per Nadal.

Què podem esperar? 

Tenint en compte que cada setmana que s'endarrereixi la investidura més possibilitats hi ha que els comicis caiguin en 24 desembre, 31 de desembre i 7 de gener, com pinten les negociacions per a la investidura? En un principi no hi ha massa motius per ser optimistes, ja que Feijóo ha anunciat que començarà els contactes amb tots els partits menys amb Bildu el pròxim dilluns. Així que no sembla que per part dels populars corri gaire pressa. 

Feijóo pretén trobar-se amb totes les formacions, fins i tot amb aquelles contra les que ha carregat des de fa mesos com Junts per Catalunya o Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). També planeja parlar amb el PNB. Tanmateix, els populars dibuixen la seva única línia vermella: EH Bildu

Volen parlar amb les formacions nacionalistes i independentistes, però sempre des del retret cap al PSOE. Des de Gènova afirmen que parlaran amb aquest partit, però "no podrem competir amb les cessions de Sánchez".  El principal objectiu és el PNB, partit al qual ja va intentar seduir poc després de la victòria amarga popular del 23-J, sense cap èxit. Alhora, El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha parlat sobre Junts, del qual ha dit que "veu complicat" dialogar amb ells per a aquesta investidura, situant el partit de Carles Puigdemont "fora" de la Constitució en "promoure l'independentisme".