La regidora a l'Ajuntament de Barcelona i líder de Valents, Eva Parera, abandonarà l'escó de diputada del PP en els propers dies després que ahir mateix en una entrevista al digital Metrópoli assegurés que si el PP li reclamava l'escó, el deixaria. Ha estat aquest mateix mitjà que ha avançat que els populars s'han agafat al seu oferiment i que finalment deixarà de ser diputada, després de diversos dies d'algunes crítiques dels populars contra ella ara que està liderant l'aposta de Valents, la refundació de la marca Barcelona pel Canvi creada per Manuel Valls, i que aspira a unir el constitucionalisme a Catalunya en les properes eleccions municipals programades per a l'any vinent.

Així doncs, segons han confirmat fonts dels populars a ElNacional.cat, Parera ―que es va presentar amb el PP com a independent― ha arribat a un acord "amistós" amb els dirigents populars i deixarà l'escó. Fonts properes de Parera expliquen, per la seva banda, que la diputada havia manifestat en tot moment al grup d'Alejandro Fernández que si se sentien incòmodes amb el fet que ella fos diputada mentre liderava l'aposta de Valents, seria la primera a oferir-se a entregar l'acta. 

Fa només unes setmanes Parera va presentar al Born Centre de Cultura i Memòria el seu nou projecte, que té "les portes obertes" a tots aquells constitucionalistes a Catalunya que defensin la "convivència i el respecte a la llei i l'ordre" davant l'independentisme. Abans de fer la posada en escena, Valents havia anat anunciant diversos fitxatges arreu del territori, com els exdiputats de Ciutadans Jean Castel i Jorge Soler, o tres regidors de l'Ajuntament de Sitges també procedents del partit taronja.

Més enllà d'aquestes incorporacions, Parera va anunciar la seva voluntat d'anar conjuntament a les municipals amb PP i Ciutadans, una qüestió que va fer aflorar crítiques dins les files dels populars. El secretari general del PP català, Santi Rodríguez, va criticar en una piulada a Twitter aquesta estratègia: "Es nodreixen (Valents) d'excàrrecs de PP i Cs, però el seu objectiu és fer una candidatura amb el PP i Cs. Sense cap mena de dubte, em vaig perdre alguna classe...". Més enllà d'aquestes crítiques, fonts de l'entorn de Parera asseguren que la relació amb Fernández és molt bona i que ella està agraïda d'haver pogut representar el PP durant aquest primer any a la cambra catalana, i que no pretenen fer cap sang d'aquest trencament.

Captura de Pantalla 2022 02 16 a les 19.22.47

 

La proposta de Parera

Així doncs, Parera se centrarà ara en el seu projecte, que assegura que consisteix a "acabar d'una vegada amb les campanyes d'assetjament i de la por" de l'independentisme. L'objectiu? Valents vol que els independentistes "siguin irrellevants en la governabilitat de Catalunya i d'Espanya", segons va assegurar Parera en l'acte de presentació de Valents.