El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha compromès aquest dijous a regular l’eutanàsia la pròxima legislatura i ha retret a PP i Cs que bloquegessin a la Mesa del Congrés la iniciativa del seu grup en aquesta direcció al llarg del mandat actual. En una entrevista a Telecinco també ha insinuat un indult per al marit de María José Carrasco, detingut per haver ajudat a morir la seva dona, víctima d’esclerosis múltiple. L'home va ser posat en llibertat ahir mateix.

Així mateix,  Sánchez, ha assegurat que després de la decisió d’aquest dijous del Parlament de Catalunya –que ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que se sotmeti a una qüestió de confiança- els partits independentistes haurien de comparèixer als mitjans de comunicació i “dir a la gent que va creure en ells que els han enganyat”.

“L’independentisme sap que tot això era un engany i el que han de fer és sortir els líders i dir que els han enganyat, que la independència no serà possible, però només perquè la Constitució nega aquesta possibilitat i la comunitat internacional li va donar l’esquena, sinó perquè els catalans no volen la independència”, ha dit. Sánchez també ha reeditat el “no és no” per assegurar que “no hi haurà independència, no hi haurà dreta d’autodeterminació”. “No es vulnerarà la constitució a Catalunya”, ha dit.

Cordó sanitari

Sánchez també ha aprofitat l’entrevista per retreure a Rivera el cordó sanitari que ha posat al PSOE i per assegurar que “hi ha una possibilitat real que el PP, Cs i Vox sumin i puguin governar”. “L’únic partit que ara ho pot frenar és el PSOE”, ha afirmat.

Ha insistit que després del 28-A li agradaria formar “un govern del PSOE amb independents de reconegut prestigi progressistes” que faci una tasca “de reconciliació democràtica i convivència a Catalunya”. “Espanya necessita estabilitat i no seguir empantanats”, ha dit.