Un grup de set eurodiputats visitarà dimarts que ve a la presó madrilenya d'Estremera al candidat a les eleccions regionals a Catalunya del 21-D i vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, el conseller d'Interior Joaquim Forn i, a la presó de Soto del Real, els líders independentistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Fa unes setmanes, aquest mateix grup va denunciar "dificultats" per visitar-los, a més d'una falta total de "cooperació del govern de Madrid".

La delegació estarà formada per José Bové (Verds), Mark Demesmaeker (ECR), Jordi Solé (Verds), Josep-Maria Terricabras (Verds), Ramon Tremosa (ALDE), Marie-Pierre Vieu (GUE/NGL) i Tatjana Zdanoka (Verds), ha indicat en un comunicat l'oficina de Solé. Segons detalla en la nota, aquests eurodiputats havien "en repetides ocasions" sol·licitat la visita, tot i que "l'administració havia posat molts obstacles burocràtics per bloquejar-la".

El passat 4 de desembre, el jutge Pablo Llarena va deixar en llibertat a sis consellers del Govern, però va deixar a la presó Junqueras i Forn per considerar que la seva sortida podia portar-los a reiterar el delicte, amb conseqüències greus. Prèviament als consellers, estaven a la presó els líders de dues associacions independentistes, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, pel suposat delicte de sedició.