Un grup de 75 eurodiputats insten el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) a revocar la designació de María Elósegui com a jutgessa en representació d'Espanya per unes declaracions homòfobes. Els parlamentaris sol·liciten al president del tribunal i a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa que va votar el nomenament d'Elósegui que comencin els tràmits de revocació si la jutgessa no es retracta del comentari "l'homosexualitat produeix patologies".

Aquests parlamentaris secunden la carta que el PSOE va fer arribar al president de l'Assemblea del Consell d'Europa on instaven Elósegui a rectificar i on lamentaven que avui en dia la discriminació per raons de sexe estigui tan estesa. 

El PSOE i la resta de signants asseguren que les paraules de la jutgessa són "alarmants i inacceptables" però malauradament la carta arribarà a Estrasburg només amb el 10% de suport de l'Eurocambra.

Tot i la carta, les normes que regeixen el funcionament de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa no preveuen cap escenari ni cap formula per revocar el nomenament d'un jutge del TEDH, i afegeixen que cap jutge pot ser cessat a no ser que els altres jutges, per una majoria de dos terços, decideixin que un d'ells "ha deixat de complir les condicions necessàries".