Els eurodiputats d'ERC Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han denunciat a la Comissió Europea (CE) diverses anomalies amb el vot exterior per a les eleccions d'aquest dijous 21 de desembre. Ho han fet en forma de pregunta parlamentària, demanant a la Comissió si considera que "s'ha vulnerat el dret a vot dels catalans residents a l'estranger".

Segons els eurodiputats, un total de 39.521 electors resideixen de manera permanent a l'estranger i 2.663 ho fan de manera temporal. Molts d'aquests han denunciat que el material electoral es va rebre amb retard o, en alguns casos, no va ni arribar. Les denúncies provenen de Mèxic, Equador, Emirats Àrabs, Bèlgica i Luxemburg. 

Les queixes també han arribat per part d'alguns apoderats que asseguren que el recompte no es va poder fer efectiu perquè només es va prendre nota del vot presencial.

Per tots aquests motius, els eurodiputats d'ERC pregunten a la Comissió Europea si considera que s'han vulnerat els drets d'aquests votants, si es duran a terme accions per investigar les anomalies i si la CE creu que en aquestes eleccions hi ha hagut les condicions necessàries per considerar que el procés ha estat transparent.