La plataforma de Diàleg UE-Catalunya, integrada per una trentena d'eurodiputats de diversos grups polítics i de diversos països, ha tornat a reclamar al president del govern espanyol Pedro Sánchez, una reunió per abordar la situació política a Catalunya. La plataforma ha enviat una nova carta a Sánchez, davant la manca de resposta oficial de la Moncloa.

Els eurodiputats van demanat el 9 de gener passat la celebració d'una reunió aprofitant la visita a Sànchez al Parlament europeu el 16 de gener. Fonts de Moncloa van informar els mitjans de comunicació del rebuig de Pedro Sánchez a celebrar la reunió, adduint problemes d'agenda. Els eurodiputats tornen a proposar de celebrar una reunió, en aquest cas a Madrid. 

Els eurodiputats que integren la plataforma  reiteren el seu desig de trobar-se amb el president espanyol per abordar la situació a Catalunya i puntualitzen que en cap cas tenen intenció de intervenir en el debat intern. El seu objectiu, asseguren, és "tendir ponts per tal de facilitar el diàleg necessari per trobar una solució".

Membres de la plataforma de diàleg

Entre els integrants de la plataforma hi ha membres del partit socialdemòcrata com la seva vicepresidenta Tanja Fanjon; del liberal, com el mateix Ivo Vajgl; dels Verds, el francès José Bové, l'eslovè Igor Soltes, la sueca Bodil Valero, l'estonià Indrek Tarand, o el belga Bart Staes. També hi ha eurodiputats de l'Esquerra Unitària, com els irlandesos Lynn Boylan, Martina Anderson i Matt Carthy, les italianes Barbara Spinelli i Eleonora Forenza o la francesa Marie-Pierre Vieu. També hi ha membres del grup dels conservadors i reformistes europeus, com el flamenc Mark Demesmaeker.

A banda, també hi participen els catalans Jordi Solé i Josep Maria Terricabras (ERC) i Ramon Tremosa (PDECAT). Izaskun Bilbao (PNB) i l’exeurodiputat Josu Juaristi (Bildu) també en formen part, així com la gallega Lidia Senra o l'escocès Ian Hudghton

Entre els objectius de la plataforma hi ha l'alliberament "dels polítics i líders socials que estan a la presó", la "mediació" de les institucions europees en el conflicte i l'assoliment d'un "acord negociat entre Espanya i Catalunya que hauria de concloure amb un referèndum pactat".