L'eurodiputat del Partit Popular Santiago Fisas ha assegurat avui que li "agradaria" que els polítics catalans presos "estiguessin al carrer abans del judici". En una trobada amb la premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya, Fisas ha afirmat també que, per ell, la millor estratègia per lluitar contra Vox a les pròximes eleccions europees és mantenir "els principis del PP i ser un partit de centre dreta", ja que "sempre és pitjor la còpia que l'original".

Santiago Fisas, que s'ha declarat "amic de Junqueras", ha afirmat que li agradaria que els polítics empresonats "estiguessin al carrer abans del judici", i que la seva permanència a presó "en moltes ocasions tampoc no ha estat voluntat del govern espanyol, cosa que demostra la independència dels fiscals".

Per l'eurodiputat popular, "ha estat un error per part dels constitucionalistes deixar massa les coses en mans de la justícia, mentre que per part dels independentistes deixar-les massa en mans del carrer". Fisas ha reconegut que "hi va haver un moment molt crític després de l'1-O", però que ara "les divisions dels independentistes els han fet molt mal".

En aquest sentit, ha asseverat que la figura del president de la Generalitat Carles Puigdemont és vista per molts a Europa "com un personatge marginal". A més, ha apuntat que les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, en les que al·ludia a seguir a Catalunya la via eslovena no "li van agradar a gaire gent a Europa".