L'eurodiputat irlandès Mick Wallace ha alçat la veu al ple de la Comissió Europea d'aquest dijous per defensar els presos polítics i denunciar la "negació de drets civils a l'estat espanyol". En una piulada, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba ha compartit el moment de la intervenció de Wallace.

L'eurodiputat ha explicat a la Comissió que la setmana passada va visitar "una presó a Espanya on hi ha un gran nombre de parlamentaris catalans empresonats des de fa dos anys" i ha subratllat que aquest fet suposa "una violació de la democràcia".

Wallace ha volgut posar èmfasi en que aquesta repressió s'està produint a Espanya: "No estem parlant de ningú de fora d'Europa, és el govern espanyol que té un gran problema de separació de poders".

L'eurodiputat, del grup Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica, ha apuntat a la Comissió que Europa es troba "davant una negació de drets civils, no només es tracta d'independència, es tracta de negació de drets".

Per la seva banda, Riba ha agraït la intervenció i el "suport" de Mick Wallace: "La democràcia estarà en joc a la UE sempre que hi hagi presos polítics i exiliats dins les nostres fronteres".