L’eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker (N-VA) ha assegurat que “perseguir un moviment pacífic i democràtic com rebel·lió equival a repressió política”. El parlamentari, membre de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, ha avisat en una piulada al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, i al vicepresident Frans Timmermans que “enterraran el projecte europeu si ho permeten en un Estat membre de la UE”.

Després de conèixer els escrits de la fiscalia espanyola de cara al judici al Suprem amb la petició de dures penes contra els membres de l'anterior Govern i de la societat civil, Demesmaeker ha assenyalat que les penes que demana el ministeri públic contra els dirigents de la societat civil i els polítics catalans són “greus”.

"El fiscal espanyol exigeix càstigs severs als líders de la societat civil i als polítics catalans. Perseguir un moviment pacífic i democràtic com si fos rebel·lió és repressió política. Juncker i Timmermans enterraran el projecte de la UE si permeten que això passi en un Estat membre de la UE", indica.