L'eurodiputat alemany Martin Sonneborn ha deixat verd en un article al diari Der Tagesspiegel el nou responsable de la diplomàcia europea, Josep Borrell, i ha explicat que ha estat un dels motius per votar en contra de la nova Comissió Europea dirigida per Ursula von der Leyen.

Sonneborn, que és eurodiputat no adscrit i té una llarga trajectòria com a escriptor satíric, ha carregat contra el fins ara ministre d'Afers Exteriors espanyol: "L'ancià espanyol Josep Borrell (72 anys, presumptament socialdemòcrata) va ser condemnat a Espanya per tràfic d'informació privilegiada [en el cas Abengoa]. Quan era president de l'Institut Universitari Europeu va haver de dimitir perquè es va oblidar de declarar un ingrés anual de 300.000 euros d'un proveïdor d'energia [Abengoa]. També és responsable, pel que fa a la persecució contra Carles Puigdemont, de la vigilància de serveis d'intel·ligència sobre diputats, periodistes i ciutadans corrents a Alemanya, la Gran Bretanya i Suïssa", apunta.

Der Tagesspiegel

"Com a alt representant de la UE per a Afers Exteriors, representarà els valors europeus pel món", deixa anar amb ironia.

Després de repassar altres alts càrrecs de la Comissió Europea, l'eurodiputat també carrega amb severitat contra Thierry Breton, exministre francès, responsable europeu de mercat interior. Recorda que en el cara a cara previ a la nominació va prometre restar al marge de tot el que faci referència a l'empresa Atos, "empresa de tecnologia de la informació líder al món de la qual fins fa poc era president i conseller delegat". Segons Sonneborn, si ho compleix, "només haurà de treballar dos dies a la setmana: dissabte i diumenge".