Matí mogut al Parlament Europeu per la presència del raper exiliat Valtònyc a la inauguració d'una exposició sobre les kellys en una de les sales de la cambra. Aquesta presència ha obert un conflicte amb una europarlamentària socialista del PSIB-PSOE, Alícia Homs Ginel. Segons publica el Diari de Balears, la política socialista ha fet un lleig al raper demanant que fos expulsat.

L’exposició sobre les kellys al Parlament Europeu és obra de l’artista Laura Marte i el títol que porta és Invisible though exposed (Invisible encara que exposat). L’objectiu de la instal·lació és fer visible la lluita pels drets laborals de les treballadores de la neteja dels hotels de les Illes Balears. La mostra està organitzada pel grup parlamentari Socialistes i Demòcrates.

La presència de Valtònyc es deu al fet que el col·lectiu de les kellys de les Balears que s’ha desplaçat a Brussel·les per assistir a aquesta exposició que divulga la seva lluita va voler que el raper fos a la inauguració i compartís aquest moment amb elles. El raper ha acceptat la invitació i s’ha plantat al Parlament Europeu.

La intervenció de Carles Puigdemont

Un cop a l’exposició, Valtònyc ha conversat amb l’artista. Segons Diari de Balears, la socialista Alícia Homs ha amenaçat que si no se l’expulsava, la inauguració de la mostra no es podria celebrar. Aquest mitjà sosté que Homs ha intentat vetar l’entrada al raper exiliat retirant-li l’acreditació, però finalment l'artista exiliat ha pogut accedir al Parlament Europeu gràcies a la invitació de l’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont. La situació ha generat un moment de tensió entre la socialista i les organitzadores de l’esdeveniment. Després de conversar una estona amb l’artista i les kellys, l’eurodiputada socialista ha marxat.

Alícia Homs és eurodiputada socialista membre de la comissió de Treball i Afers Socials. També forma part de la delegació per a les relacions amb els països de l’Amèrica Central i de la delegació a l’assemblea parlamentària Euro-Llatinoamericana. A més, és suplent de la comissió d’Indústria, Investigació i Energia, així com de la delegació per a les relacions amb els països del Magrib i la Unió del Magrib Àrab. El 2019 va resultar elegida presidenta de l’associació de joves socialistes europeus Young European Socialists (YES).

El tarannà d’aquesta jove dirigent socialista ha estat assenyalat en altres episodis al Parlament Europeu. El 2019 va ser acusada per un dirigent dels joves socialdemòcrates d’Eslovènia, Andrej Omerzel, d’haver tingut una actitud antidemocràtica en intentar boicotejar una conferència d’Alfred Bosch a la mateixa cambra europea. El seu partit va sortir a defensar-la, assegurant que les acusacions no eren certes.

Valtònyc ha repiulat informacions sobre aquest incident a les xarxes socials sense fer cap més comentari.