El documental We Won't Shut Up (en anglès, 'No callarem'), protagonitzat per rapers que han patit represàlies per les lletres de les seves cançons, Valtònyc, Elgio i Pablo Hasél, s'ha projectat aquesta setmana a Brussel·les. A l'esdeveniment han assistit el president del Consell de la República, Carles Puigdemont, i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu. El president Puigdemont ha pronunciat unes paraules abans de la projecció, i ha celebrat el seu "company en el combat de la llibertat", l'artista Valtònyc, d'ençà que tots dos esdevingueren exiliats.

Puigdemont celebra l'amistat amb Valtònyc

En declaracions recollides pel Punt Avui, el president Carles Puigdemont ha celebrat poder compartir la situació d'exili amb "un company en el combat de la llibertat" com el raper Valtònyc, un dels protagonistes del documental. Més concretament, ha posat en relleu el fet que, el temps que fa que estan exiliats,"són cinc anys en els quals hem passat aniversaris i Nadal junts. Ell ha perdut el seu pare i jo la meva mare. Hem perdut moltes coses, però n’hem guanyat d’altres", ha reconegut. 

El documental sobre la repressió de la llibertat d'expressió de l'Estat

Els rapers Pablo Hasél, Valtònyc i Elgio protagonitzen el documental ‘No callarem’, es va estrenar l'octubre passat a l'In-Edit. El film denuncia la repressió contra la llibertat d’expressió i se centra en els casos d'aquests tres artistes, que comparteixen la seva història des de tres punts de vista diferents: el de la inhabilitació, la presó i l’exili. La cinta recull l’única entrevista que s’ha pogut gravar de Hasél a la presó de Ponent a Lleida. La pel·lícula oscil·la entre el documental musical i el documental social i de denúncia i ha comptat amb el suport popular d’una campanya de Verkami que va recollir, en 40 dies, 89.075 euros de 868 mecenes.