La possible anul·lació per part del Tribunal Constitucional de la llei del Parlament del 2010 que prohibia les corrides de toros a Catalunya continua aixecant polseguera. Entre els eurodiputats que han sortit en defensa de la prohibició dels toros a Catalunya en destaca la popular Sirpa Pietikainen, que va ser ministra de Medi Ambient de Finlàndia. “La tauromàquia és una crueltat i un patiment innecessari pels animals”, assegura la finlandesa del PP europeu en declaracions a l’ACN, que també aprofita per “felicitar Catalunya” per les decisions preses fins ara.

No és, però, una opinió compartida pel conjunt del seu grup. Sense anar més lluny, Bogdan Wenta, eurodiputat polonès del Partit Popular europeu, opina que “les corrides són una part de la cultura espanyola” i demana tenir en compte que aquesta tradició “mou també altres àmbits” com és “el cas de l’agricultura, la ramaderia i la producció”. Wenta diu que cal entendre “les arrels històriques d’Espanya” i partir d’aquí cadascú es pot “formar una opinió al respecte” però en cap cas “permetre que desaparegui aquesta tradició”.

Entre els eurodiputats consultats, la majoria rebutgen frontalment la tauromàquia i es mostren sorpresos per la possible suspensió per part del Tribunal Constitucional. El Parlament Europeu ha votat en contra de finançar la cria de toros per a les corrides en diverses ocasions, i té un significatiu nombre d’eurodiputats directament implicats en la lluita per abolir aquesta pràctica o obertament contraris a mantenir viva, especialment amb subvencions europees, la tauromàquia.