Una eurodiputada, ex d'UPyD, ha comparat els Comitès de Defensa de la República (CDR) amb la Gestapo —la policia secreta del règim nazi, encarregada entre altres coses de la Solució Final—. Ha estat Beatriz Becerra, diputada en el Parlament europeu en el grup liberal ALDE, qui ha deixat anar el desagradable comentari a través de les xarxes socials.

"El secessionisme català té de tot: la seva petita Gestapo per espiar dissidents, les seves camises brunes per acovardir jutges i polítics", ha assegurat en un missatge a Twitter, en el qual feia referència a l'informe que ha filtrat la Guàrdia Civil en què s'assenyala diversos polítics i activistes independentistes com a membres d'una presumpta cúpula dels CDR.

No és la primera vegada que un diputat d'UPyD fa aquest tipus de comparacions. La mateixa Becerra va comparar aquest divendres Carles Puigdemont amb Norman Bates, el protagonista del film Psicosi interpretat per l'actor Anthony Perkins, i l'ha acusat de mantenir el procés sobiranista "embalsamat". Un altre eurodiputat del Parlament europeu, Enrique Calvet, va arribar a demanar per carta la il·legalització de PDeCAT, ERC i la CUP.