La comissió de Peticions del Parlament Europeu mantindrà aplaçat sense data el debat sobre la possible manipulació informativa de TV3, una queixa admesa a tràmit el passat mes de setembre i que té el seu orígen en el passat més d'abril quan l'exdiputat del PP Sergio Santamaría Santigosa la va promoure.

La data per fer front aquest tema s'havia d'aprovar aquest dilluns, però no ha estat possible degut a les reserves de diferents grups parlamentaris com els Socialistes europeus (S&D), l'Esquerra Unitària (GUE), els Verds i els euroescèptics de l'EFDD.

Des del Partit Popular, l'eurodiputada Rosa Estarás ha criticat que sigui el grup socialista i els partits que "aguanten" el Govern de Pedro Sánchez, en al·lusió a ERC i Esquerra Unida, els qui s'hagin "unit per impedir que s'estudiï la presumpta manipulació" de la televisió pública catalana. A més, els ha retret que sí donessin el seu vist i plau perquè es fes la investigació sobre Televisió Espanyola (TVE) mesos enrere.

La popular ha afegit que la petició sobre TV3 quedarà en un "llimbs" i que per aquest motiu demanarà al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que intervingui perquè el cas s'inclogui en el calendari dels pròxims mesos.