El president de La Falange, Manuel Andrino, i el de Democràcia Nacional, Pedro Chaparro, participaran dilluns que ve a l'Eurocambra en la conferència "El futur de les forces patriotes reals a Espanya per la unitat i la llibertat". L'esdeveniment està organitzat per l'eurodiputat alemany d'extrema dreta Udo Voigt.

Al tauler de intervinents també figuren el vicepresident de Democracia Nacional, Gonzalo Martin, i el president d'Alianza por la Paz y la Libertad, Roberto Fiore. La conferència no és una activitat parlamentària oficial, sinó un esdeveniment organitzat per un eurodiputat al Parlament Europeu. Es tracta de la primera vegada que participa La Falange en un esdeveniment a l'Eurocambra.

L'oficina de Voigt no ha volgut aclarir de qui va sorgir la iniciativa de celebrar la conferència. L'eurodiputat alemany, expresident del Partit Nacional Demòcrata d'Alemanya, pertany als no inscrits a l'hemicicle comunitari.

Aquest és el segon acte que anuncia l'extrema dreta espanyola al Parlament Europeu després que es prohibís la conferència dels presidents Quim Torra i Carles Puigdemont. En aquella ocasió, el president de l'Eurocambra va justificar la decisió per un "elevat risc que l'acte dificulti mantenir l'ordre públic" i per suposar una "amenaça de seguretat".

El passat dilluns el partit ultra Vox també va anunciar una conferència a l'Eurocambra pel proper dimecres 6 de març. Sota el títol "Catalunya, una regió espanyola", pretenen parlar sobre el suposat "cop d'estat" a Catalunya. "Després de dècades d'inacció política", explica la convocatòria, "hi ha hagut un cop d'Estat en una de les regions espanyoles, amb l'única intenció de trencar la integritat territorial".