A diferència del que indica el CIS, l'Eurobaròmetre ha situat el govern del PSOE i Podemos com el pitjor valorat pels seus ciutadans a nivell europeu, per la forma com ha gestionat la crisi del coronavirus. De tots els països de la UE, Espanya és on el govern rep una valoració més negativa i menys positiva.

A la pregunta de quina és la satisfacció amb les mesures del govern sobre la pandèmia, a Espanya un 63% expressen opinions negatives, amb el 28% de "molt insatisfets" i el 35% de "bastant insatisfets". En canvi les respostes positives només sumen el 35%, amb un 29% de "bastants satisfets" i només un 6% de "molt satisfets".

Els autors de l'enquesta apunten que en general els enquestats d'Hongria, Bulgària, Grècia, Itàlia i Espanya tendeixen a dir que experimenten dificultats econòmiques, mentre que els de Dinamarca, els Països Baixos, Suècia, Finlàndia i Àustria són els que "solen informar menys de problemes". "En total a Europa, el 39% dels enquestats dels 21 països analitzats apunten que no han tingut problemes econòmics personals".

L'Eurobaròmetre està considerat una enquesta fiable, perquè es fa amb 1.000 entrevistes personals a cada Estat, i es publica dos cops a l'any.

Eurobaròmetre 1

Els països on els governs reben una millor valoració ciutadana són Dinamarca, Irlanda, Portugal, Holanda i Finlàndia, per aquest ordre. A Dinamarca hi ha només un 13% de crítics, i a Finlàndia tot just arriben al 18%. 

Al costat del govern d'Espanya, al vagó de cua hi ha també els executius de Polònia, França, Bulgària, Hongria i Romania, igualment molt mal valorats pels seus ciutadans.

El promig europeu de valoració dels governs tendeix a l'aprovat amb un 41% de valoracions negatives i un 56% de positives. El govern espanyol queda en aquest sentit molt lluny del promig europeu, amb un suspens rotund.