La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha anunciat aquest diumenge que deixa l’acta de diputada del Parlament de Catalunya i que es posa "al servei de l’organització". Reguant afirma que “no marxa a casa” i que la seva intenció és treballar pel procés de debat nacional que la CUP engega aquest curs. Reguant ho ha anunciat durant l’acte de tancament de l’Escola d’Estiu de la CUP. En la seva intervenció ha assegurat que “comença un curs que ha de ser clau per a la unitat popular” i que cal “abordar amb tota la profunditat i complexitat necessària l’estratègia per desbloquejar el país”. En una publicació a X (antic Twitter), Reguant ha afirmat que "estem obligats i obligades a no perdre l'esperança". "Baixo del faristol per arremangar-me entre nosaltres. Seguim!", resa la publicació.

En un acte que Reguant ha compartit amb l’exdiputada al Congrés, Mireia Vehí, Reguant, que va entrar com a diputada fa gairebé vuit anys amb les eleccions del 27-S amb la CUP Crida Constituent, ha explicat que "han estat anys molt intensos i convulsos" amb "moments d’alegria i moments de frustració". També s’ha mostrat convençuda "que en el procés de debat que obrim aquest curs en sortirem millor, fent l’autocrítica necessària, però sumant i multiplicant propostes i agafant impuls".

Per la seva part, l’exdiputada Mireia Vehí ha valorat la consolidació de l’escola d’estiu de la CUP com un espai de "pensament crític, divers, heterogeni". Vehí també ha fet una crida a sumar-se al procés de debat estratègic que enceta l’organització en aquest nou curs polític: "Cal impulsar un debat nacional per superar el bloqueig polític, reconstruir la Unitat Popular". L’exdiputada ha alertat que "el context polític canvia rapidíssimament, el cicle que s’obre el 2014 ha arribat a la seva fi, i la CUP s’ha quedat amb el pas canviat" i per això, diu, "cal que ens arremanguem en aquest procés de debat".

La CUP exigeix a ERC i Junts lligar l'amnistia amb el reconeixement de l'autodeterminació

El diputat de la CUP, Carles Riera, va exigir aquest dissabte a ERC i Junts actuar amb "coherència" en la negociació de l'amnistia amb el PSOE. Les formacions catalanes es veuen abocades a iniciar una negociació amb els socialistes per tal d'investir el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, a canvi de mesures concretes. L'independentisme té una oportunitat per imposar la seva en el marc d'una amnistia per als presos i represaliats del procés. En aquest sentit, la CUP ha remarcat la necessitat que l'amnistia que posin sobre la taula ERC i Junts en les seves negociacions amb l'Estat formi part del reconeixement del dret d'autodeterminació "de forma explícita i indestriable", vinculant així tots dos elements.