La regidora de la CUP a Barcelona, Eulàlia Reguant, ha assegurat aquest diumenge que el president Carles Puigdemont està utilitzant des de Bèlgica “una via de defensa intel·ligent” i que això ajuda a “internacionalitzar el conflicte”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Reguant ha afegit que la presència de Puigdemont i els altres quatre consellers a Bèlgica deixa veure quina és la separació de poders a l’Estat, que considera “tendent a nul·la”, i creu que “obre diferents marcs que fins ara no s’havien obert”. Així, afirma que “no ens sembla malament” que uns consellers es quedessin a Bèlgica i d’altres a Espanya.

Amb vista a les eleccions del 21-D, Reguant ha reconegut que en un primer moment “el cos ens demanava no anar-hi”, però ara creu que cal avaluar què representarien els comicis, especialment per a l’estratègia a seguir a partir del 22-D. “Es tracta de construir la república”, ha volgut deixar clar. Sobre la llista única, diu que la CUP encara no s’ha decidit, i ha reconegut que anar-hi separats ”té pros i contres”. El que sí que ha confirmat, en cas que s’hi presentessin en solitari, és que els diputats d’altres legislatures “no s’hi tornaran a presentar”.

Davant les denúncies per il·legalitzar la CUP que ha rebut i podria rebre la Fiscalia, Reguant creu que “no seria una novetat” que s’il·legalitzessin partits a l’Estat. En aquest sentit, afegeix que els cupaires “ens volen deixar com a violents, radicals i responsables de tots els mals”, cosa que considera que no és així.

La fins fa un mes diputada al Parlament també ha reconegut que l’independentisme “potser no estava preparat per a la onada repressiva de l’Estat”. “Es va menystenir la capacitat de l’Estat espanyol”, explica, per afegir que “està disposat a tot per esclafar un moviment que vol decidir el seu futur”.

Reguant també s’ha pronunciat sobre l’aturada general prevista per a aquest dimecres dient que “cridarem a la mobilització” i “hi donarem tot el suport necessari”.