El Consell Nacional d'EUiA ha aprovat aquest dimecres al vespre que la formació concorri a les eleccions espanyoles del 28 d'abril amb Catalunya en Comú. La proposta de resolució ha rebut 55 vots a favor, 33 abstencions i cap no.

El coordinador general, Joan Josep Nuet, ha anunciat que no es presentarà de nou al càrrec en la vuitena assemblea nacional i ha avançat que fins i tot podria deixar aquesta funció abans. Segons fonts del partit consultades per l'ACN, Nuet ha defensat que EUiA es presenti als comicis amb els comuns i no ha respost a les preguntes sobre la seva possible incorporació a les llistes d'ERC al Congrés amb una possible coalició dels republicans amb Sobiranistes.

La proposta de resolució que ha portat a votació el Consell Nacional d'EUiA ha donat llum verda a la signatura d'una "coalició instrumental amb el conjunt d'actors polítics de Catalunya en Comú". A més, s'ha acordat que un cop acabi el cicle electoral EUiA convocarà una assemblea nacional extraordinària per a analitzar la situació política i "prendre aquelles decisions que se'n derivin".