Nova polèmica mesura proposada per Vox. El Partit Popular, Ciutadans i Vox han acordat promocionar la caça a les escoles d'Andalusia. La decisió és una de les 35 proposades per Vox que figuren a l'acord sobre el Pressupost per a 2020 de la comunitat que s'ha signat aquest dimecres.

El punt 13 de l'acord, titulat "Activitats complementàries sobre activitat cinegètica", anuncia que "es procedirà a l'impuls d'un programa d'activitats per a la promoció i coneixement de l'activitat cinegètica a les escoles".

Això es concretarà amb col·laboracions amb la Federació Andalusa de Caça (FAC) per ensenyar als alumnes "la importància de l'activitat cinegètica per al manteniment del nostre medi rural, la conservació de la fauna i els espais naturals".

Fonts de la Federació Andalusa de Caça asseguren que no saben quin tipus d'activitats contempla l'acord. Fins ara, la FAC ha visitat més de 150 escoles andaluses amb xerrades sobre a la tinença responsable de gossos i el coneixement de la biodiversitat de l'entorn, però no dirigides a inculcar la caça entre els estudiants.