Una trentena d'estudiants universitaris han ocupat la tarda d'aquest dimarts la Conselleria d'Economia per exigir una rebaixa del 30% en les taxes universitàries. Així ho ha anunciat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a través de les xarxes socials.

"Som a la conselleria per exigir al Govern i al conseller que es comprometin a incloure la rebaixa i no pensem marxar fins que tinguem aquest compromís", han anunciat els estudiants a través d'un comunicat. El SEPC lamenta que el Govern actual i el conseller, Pere Aragonès, "segueixen menystenint la demanda popular" de la rebaixa i, "per tant, són directament responsables que un gran nombre d'estudiants no puguin seguir tenint accés a estudis universitaris".

Han lamentat que les taxes a Catalunya són les més elevades de tot l'Estat, i que és necessària una rebaixa d'almenys el 30% de les taxes "per iniciar un camí cap a la gratuïtat" de la universitat pública. "No ens n'anirem fins que ens atenguin", ha assegurat aquesta portaveu, interpel·lant directament el conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès. També han recordat que en la darrera legislatura, "el Parlament va aprovar una moció que apostava per la rebaixa del 30%".

Poc més d'una hora després, els Mossos d'Esquadra han entrat al Departament d'Economia amb l'objectiu d'expulsar els estudiants concentrats dins la Conselleria. Segons entitats estudiantils presents a la protesta, la policia catalana ha començat a identificar els ocupants.

Finalment, el sindicat estudiantil ha desconvocat l'ocupació recordant via Twitter a Pere Aragonés i al Govern sencer que "esteu avisats". "Exigim la rebaixa i lluitarem fins al final", han sentenciat.

La CUP ha expressat el seu suport a l'acció protagonitzada pel SEPC a través d'un tuit en el qual reivindiquen que "el futur és de les estudiants". La diputada dels anticapitalistes al Parlament Maria Sirvent també ha volgut mostrar el seu suport a la protesta.