Uns 300 estudiants han dormit dins l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, després que ahir fos ocupat per un grup de joves manifestants. Els mobilitzats reclamen que es pugui votar l'1-O i que es recuperin les llibertats a Catalunya després del setge policial i jurídic dels darrers dies. Els estudiants concentrats demanen una vaga general i, a més, apunten ja a una mobilització "indefinida".

Aquesta nit han dormit aproximadament 300 estudiants en l'edifici històric de plaça Universitat després que ahir diversos moviments i organitzacions estudiantils fessin una crida a mobilitzar-se, deixar les aules i omplir els carrers. La decisió d'ocupar l'edifici va venir just després de la manifestació unitària a la plaça Universitat, on hi han sumat forces estudiants de diferents facultats de la capital catalana, i fins i tot una columna vinguda de la UAB, a Bellaterra. 

Els estudiants realitzaran tota una sèrie d'activitats aquest cap de setmana a favor de la democràcia. Ahir per la tarda, es van organitzar activitats i xerrades al centre universitari amb la presència de Jaume Asens, Pau Llonch, entre d'altres perfils polítics.

A la porta de la universitat, s'hi han concentrat estudiants fins més tard de les 12 de la nit, quan l'organització ha decidit no deixar entrar ningú més per garantir l'ordre de la mobilització.

"Mobilització permanent"

"Estem en mobilització permanent, com exigeix el país, i creiem que tota la comunitat universitària hem de seguir", comentava Jordi Vives, d'Universitats per la República, en declaracions a TV3.