Un grup d'estudiants ha recorregut aquest dilluns les instal·lacions de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) al campus de Vicálvaro (on s'imparteix Dret) i han reclamat la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i el rector de la institució, Javier Ramos, per la polèmica del màster de Dret. Els manifestants han corejat diverses consignes com "Cifuentes dimissió", "On és el treball final de Màster?", "Fora la màfia de la universitat", "És el rectorat el que l'ha tapat", "Cifuentes menteix, Ciutadans consenteix", "No presentat no és un aprovat" i "Ramos dimissió".

Al seu torn, preveuen convocar aquest dijous una concentració a la Puerta del Sol, davant la seu del govern de la Comunitat de Madrid a les 18:00h, per reclamar la renúncia de Cifuentes al crit de "Anem a Sol, volem dimissió".

A la concentració, a les portes de l'edifici departamental de la universitat, s'ha llegit un manifest en el qual es criticava la gestió informativa que va fer la universitat el 21 de març, quan va saltar la polèmica sobre el màster de Cifuentes, i han acusat la institució de "mentir als seus estudiants" quan va parlar d'error informàtic en la transcripció de les qualificacions de la presidenta. Dos portaveus dels estudiants han llegit aquest document en el qual es lamenta que la URJC sigui "portada" en els mitjans per aquest tipus de presumptes pràctiques com la falsificació de document públic o presumpta prevaricació i suborn.

Al seu torn, han demanat la dimissió dels professors implicats en aquest assumpte, amb referència a Enrique Álvarez Conde, Pablo Chico, i les docents que apareixen a l'acta del TFM que va ser enviada a la fiscalia per part de la universitat perquè s'investigués presumpta falsificació de document públic: Clara Souto, Alicia López de los Mozos i Cecilia Rosado.

En aquest punt, han censurat que puguin existir presumptes pràctiques "despòtiques" i "nepotisme" a la universitat, per també exigir la dimissió del conseller d'Educació de la Comunitat de Madrid, Rafael van Grieken.

El sindicat d'estudiants dona suport a una vaga a la URJC

La portaveu del Sindicat d'Estudiants, Ana García, ha assenyalat als mitjans de comunicació la necessitat de mobilitzacions per pressionar Cifuentes perquè dimiteixi i depurar responsabilitats en l'àmbit de la universitat.

A més, García ha relatat que el Sindicat d'Estudiants està en converses amb les associacions d'alumnes de la URJC de cara a la possibilitat de convocar una vaga per exigir responsabilitats i cessaments arran de la polèmica del màster de la presidenta regional. "Seria un pas important de cara a pressionar amb un pas més", ha reblat.