Un grup de 30 estudiants ha tornar a dormir per segona nit consecutiva a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona​ en protesta a les detencions que es van produir a la ciutat dimecres. L'objectiu de la tancada, que es preveu indefinida, és evitar que es puguin arrestar més universitaris. 

La iniciativa, batejada com a Caputxinada UDG, pretén blindar la universitat per evitar que hi hagi més detencions d'alumnes. La policia espanyola va intentar detenir una estudiant a casa seva, aquest dimecres, que des de llavors s'ha quedat a la facultat. Els agents no poden detenir-la dins el recinte universitari sense el permís del rectorat. 

L'assemblea ha anunciat que preparen noves accions i que convertiran la universitat en "un refugi de tota aquella persona susceptible de rebre repressió’. La primera acció que s'ha posat en marxa és una recollida de signatures per a demanar a Adif que retiri la denúncia per l’ocupació de les vies del TGV a la ciutat durant l’aniversari de l’1-O. També s'han organitzat xerrades de formació antirepressiva, en les quals alguns dels detinguts aquest dimecres a Girona explicaran la seva experiència durant l'arrest.

Avui la protesta, que compta amb el suport del rectorat, s'estendrà a tots els campus de la Universitat de Girona. Una portaveu dels estudiants ha detallat que acudiran a la resta de campus de la UdG per explicar l'acció i animar altres joves a unir-se a la causa.

Dels 16 detinguts dimecres a Girona, cinc son estudiants i dos d'ells van ser arrestats al campus de lletres.