Més de 3.000 persones segons la Guàrdia Urbana, principalment estudiants, s'han manifestat des de les set de la tarda d'aquest divendres pel centre de Barcelona en dues concentracions diferents en una nova jornada de protesta contra la sentència del Suprem als presos i, també, contra el que consideren repressió dels Mossos d'Esquadra i la gestió de la crisi que ha fet el Govern.

Una concentració ha estat convocada pels CDR, per Arran i per grups anticapitalistes, la qual s'ha iniciat a la plaça Universitat. L'altra s'ha convocat a través de les xarxes a la mateixa hora a la plaça Sant Jaume. Ambdues mobilitzacions s'han desenvolupat sense incidents

A partir de les set de la tarda, hora en què estaven convocades les concentracions, ha començat a arribar gent a plaça Sant Jaume, d'una banda, i a plaça Universitat, eminentment estudiants, de l'altra. Al primer punt, en el moment àlgid hi ha arribat a haver 2.000 persones, segons l'Ajuntament. Els concentrats han enganxat cartells a les tanques on s'hi podia llegir: "Generalitat de Catalunya. Administració colonial".

administracio colonial generalitat - acn

A plaça Universitat hi ha arribat una columna de manifestants provinent del barri de Gràcia, que s'ha unit als concentrats que ja hi havia. Aquí hi ha arribat a haver 2.000 persones, segons la mateixa font. També s'hi ha pogut veure un grup de persones de nacionalitat francesa vestits amb armilles blanques, a l'estil dels distintius que solen dur els anomenats Sanitaris per la República. Als primers se'ls sol veure a les manifestacions dels armilles grogues a França, on assisteixen els ferits que hi pugui haver en els xocs entre manifestants i policia.

En paral·lel, un altre grup de persones concentrades a plaça Catalunya, aquestes convocades per l'Assemblea, s'ha desplaçat fins a plaça Sant Jaume, mostrant cartells amb els rostres dels presos independentistes o lletres que conformaven la paraula 'Freedom'. També duien el llum dels telèfons mòbils obert.

En aquest punt els concentrats a plaça Universitat han decidit anar també a plaça Sant Jaume. S'han dirigit cap al carrer Pelai amb una pancarta de capçalera on es podia llegir el lema 'Si ens preneu el futur, ens veurem al carrer' i després s'han dirigit cap a plaça Catalunya i el carrer Fontanella. Cridaven consignes com 'Buch dimissió', 'Els Mossos també són forces d'ocupació' o 'Fora les forces d'ocupació'.

mani cdr estudiants pelai - acn

L'establiment de la cadena Mediamarkt que hi ha al carrer Fontanella, així com el de la cadena Footlocker que hi ha al carrer Pelai, han posat planxes metàl·liques als aparadors per evitar possibles pillatges.

Després d'una aturada momentània al carrer Fontanella la manifestació ha seguit cap a Via Laietana, i allà s'ha tornat aturar, en aquest cas just davant de la Prefectura del Cos Nacional de Policia, punt calent habitual en els aldarulls que hi ha hagut la darrera setmana a Barcelona. L'edifici estava fortament custodiat pels Mossos d'Esquadra i els manifestants, alguns amb mocadors i caputxes, han cridat consignes com ara 'Urquinaona, ho tornarem a fer'.

El fet no ha anat més enllà de l'escridassada, i després d'uns minuts la manifestació ha seguit el seu curs cap a la plaça Sant Jaume. Els manifestants han seguit cridant consignes com 'Preses al carrer' o 'Amnistia i Llibertat'. Quan han arribat a la plaça Sant Jaume ja quedaven només unes desenes de persones de la primera concentració.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat