Els països més interessats en el procés independentista català són els de parla alemanya, segons un estudi que ha fet públic el Real Instituto Elcano sobre els articles a la premsa estrangera sobre l'Estat espanyol durant el 2017 i 2018.

D'aquests articles sobre Catalunya, 10.184 articles són de mitjans en llengua alemanya, seguits a certa distància pels mitjans francòfons (7.652 articles) i els anglosaxons (7.015).

El món germànic és el que ha tingut més interès amb el que passa a Catalunya, en part perquè allà va ser detingut el president a l'exili, Carles Puigdemont, posteriorment processat al Tribunal d'Schleswig-Holstein. "L'idioma que més cobertura ha dedicat al procés a Catalunya ha estat clarament l'alemany, i més del 26% de totes les notícies sobre la qüestió publicades durant el tercer quadrimestre del 2017 van aparèixer a diaris alemanys, austríacs i suïssos de cantons de parla alemanya", apunta l'informe.

Elcano 1

L'estudi també subratlla el gran interès que el cas català ha obtingut a Suècia, que no destaca perquè la seva llengua és de mida mitjana. "Suècia és el país que més cobertura relativa ha donat al procés amb una mitjana de 7,4 articles publicats per diari a la setmana, si bé aquesta dada s'ha de posar en el context del reduït nombre de mitjans suecs inclosos a la mostra. La mitjana d'articles publicats sobre el procés a cada país és de 2,2 articles setmanals per diari", afegeix.

Elcano2

L'institut Elcano es mostra sorprès que el cas català no hagi tingut més ressò en mitjans francesos, "malgrat que en les zones més properes a Catalunya [Catalunya Nord] hi ha especial interès per aquesta qüestió".