Els policies espanyols destinats a Catalunya arran de les protestes per la sentència de l'1-O es queixen d'estrès, i el Sindicat Unificat de la Policia (SUP), que és el majoritari, ha demanat que s'avalui de forma urgent.

En concret, el sindicat demana al ministeri de l'Interior que faci una avaluació "psico-social" per la tensió que diu que han acumulat els agents, perquè s'ha detectat un increment de l'ansietat.

El sindicat considera que s'està produint un progressiu agreujament "de l'escenari social català per als integrants i les instal·lacions de les Forces i Cossos de la Seguretat de l'Estat a Catalunya i, amb això, l'augment dels nivells d'estrès per l'elevada pressió popular, administrativa i mediàtica. Així doncs, la inexistència d'un clima de tranquil·litat propícia que la situació actual, lluny de revestir-se, és d'esperar que es mantinguin nivells d'estrès anormals i elevats".

El sindicat assegura que els policies destinats a Catalunya estan en "zona hostil", i això repercuteix en la salut mental dels agents.