Dos empleats municipals de neteja han tret aquest dijous de matinada els llaços lligats a les tanques que protegeixen la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume. Poc després algú els ha tornat a penjar

Han començat les 3:15 hores i han acabat en 10 minuts, després d'això han esborrat els llaços dibuixats amb pintura sobre el terra de la plaça.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana ha estat al seu costat a la plaça, on amb prou feines passaven persones a aquella hora.

Una persona torna a posar els llaços

Una vegada els empleats municipals han acabat la seva tasca, un activista ha tornat a col·locar llaços grocs a la plaça Sant Jaume. Sobre les 4:00 hores, l'activista ha posat set llaços lligats a les tanques que protegeixen l'Ajuntament i un davant de les que protegeixen la Generalitat.

Passades les 5:00 hores, seguia al balcó de la Generalitat la pancarta i el llaç groc que la Junta Electoral Central ha ordenat retirar.

El president Quim Torra va dir en un comunicat dimecres a la tarda que es seguirien les recomanacions del Síndic de Greuges sobre retirar aquests símbols però que el mateix president "no dóna ni donarà" cap ordre perquè es retirin.