Estibadors a nivell internacional s'han posicionat al costat dels catalans després que els treballadors portuaris del Port de Barcelona anunciessin el passat dijous que no abastiran els vaixells enviats pel Ministeri de l'Interior, tot en ple conflicte entre els governs català i espanyol pel referèndum de l'1 d'octubre. 

El Consell Internacional d'Estibadors ha assegurat que posarà a disposició dels catalans l'estructura internacional que necessitin per donar suport a les accions que duguin a terme contra els vaixells enviats pel govern espanyol presents al Port de Barcelona. Així ho han fet saber a través d'un comunicat de premsa, en el qual mostren el seu rebuig pels esdeveniments de les darreres jornades a Catalunya. 

L'organització pren aquesta decisió després d'una "suspensió de facto de l'autogovern a Catalunya, les detencions i escorcolls de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a seus governamentals catalanes i la retenció per part de l'Administració de l'Estat dels comptes de la Generalitat".

El conflicte dels estibadors

"Els estibadors de Barcelona decidim en assemblea no donar suport als vaixells de la repressió". Això és el que es va extreure de l'assemblea dels estibadors barcelonins que va tenir lloc el passat dijous.

Aquesta decisió comprometia la solució plantejada pel govern de Mariano Rajoy, que havia decidit atracar al port una nau comercial, propietat d'una naviliera italiana, entre 15 i 20 dies i fer servir les seves instal·lacions com a residència per als agents en un nombre que es podria situar al voltant de 600.