La fins ara consellera de Justícia, Ester Capella, serà la nova delegada del Govern a Madrid. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, amb el nou executiu de Pere Aragonès, Capella substituirà el delegat Gorka Knörr a la capital espanyola.

La política d'Esquerra Republicana tornarà així a Madrid, on ja ha estat senadora, del 2013 al 2015, i diputada al Congrés, del 2015 al 2018.

Capella deixa el Departament de Justícia i serà delegada a Madrid

Aquest dimecres, Ester Capella ha passat el relleu a la nova consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. "Sort i encerts, Lourdes! Comptes amb un gran equip de 14.000 servidores públiques", ha desitjat Capella en una piulada. D'aquesta manera, Capella ha deixat enrere la seva etapa com a consellera, que ha durat gairebé tres anys.

TUIT Ester Capella

@estercapella / Twitter

El juny del 2018, Capella va passar en menys de 24 hores de ser diputada al Congrés per ERC a liderar la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Després de set mesos de 155 amb tot aturat, prenia la responsabilitat de noves competències com Afers Religiosos i Memòria Històrica, amb la qual ha liderat diverses accions per identificar persones enterrades en fosses de la Guerra Civil.

El nou Govern d'Aragonès

Capella, advocada de formació, va viure des del Departament de Justícia el trasllat dels presos i les preses polítics a Catalunya, on era la màxima responsable dels centres penitenciaris. Ara, la política d'ERC es traslladarà a Madrid per començar una nova etapa com a delegada del Govern. Rellevarà així en el càrrec Gorka Knörr, que exercia com a màxim representant del govern català a Madrid des del juliol del 2019.

Encara que no com a consellera, Capella és una de les poques figures que es manté en el nou Govern. Només Jordi Puigneró i Teresa Jordà repeteixen com a consellers en un executiu amb força cares noves

 

Imatge principal: Ester Capella, en una entrevista amb ElNacional.cat com a consellera de Justícia. / Sergi Alcàzar