Més de 35.000 persones s'han manifestat avui a Escòcia per reclamar la celebració d'un segon referèndum d'independència. Sota el lema "Independence now" (Independència ara), milers de banderes escoceses i estelades han inundat els carrers de Glasgow.

"Freedom for Scotland" (Llibertat per Escòcia) i "Still yes" (Sí, encara) s'han convertit en els principals clams de la marxa convocada per l'entitat All Under One Banner. Com a resposta, la principal ministra escocesa,Nicola Sturgeon, ja ha anunciat que es pronunciarà sobre si considera que és el moment d'un nou referèndum a finals d'aquest any.

El moviment independentista català ha estat ben present a la manifestació, on s'han pogut veure desenes de missatges en solidaritat amb la situació que viu Catalunya. A més, al llarg del recorregut, hi havia parades on es venien estelades i llaços grocs.

All Under One Banner ha volgut destacar la pluralitat de la manifestació, que consideren que "aglutina gent de tots els colors i creences siguin d'on siguin" a favor del dret a decidir. "Defensem la independència en el lloc que sigui perquè pensem que és un dret universal que ha de tenir qualsevol els poble. Els poders han d'entendre que el món està canviant i que la gent vol poder tenir la llibertat de decidir", ha afirmat el dirigent de l'entitat Manny Singh.