La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Manresa Mireia Estefanell ha decidit fer un "pas al costat" i no ser al nou cartipàs municipal després que el batlle Valentí Junyent li retirés totes les atribucions per la seva presumpta vinculació amb les gravacions al diputat del PDeCAT David Bonvehí.

Segons ha anunciat la regidora al diari El Punt Avui, ha decidit prioritzar "la ciutat" malgrat que ni ella ni ERC estan d'acord amb la decisió de l'alcalde. La seva intenció és continuar com a regidora, però sense competències. Segons ha pogut saber l'ACN, Estefanell ja hauria comunicat aquesta decisió a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

ERC va celebrar una assemblea dimecres a la nit on va acordar mantenir el pacte de govern amb CDC, però sense renunciar a la figura d'Estefanell, al mateix temps que demanaven refer el cartipàs municipal. Per la seva banda, els convergents van respondre que estaven oberts a refer el cartipàs, sempre i quan la regidora d'ERC no hi fos present.

Estefanell ha assegurat que no havia dit res fins ara per no "enterbolir" la decisió que havia de prendre ERC i el propi govern. La regidora republicana assegura que el seu compromís "amb la ciutat i el país no està en discussió" i creu que "el projecte de ciutat passa per davant de personalismes". En relació a la polèmica gravació a David Bonvehí, Estefanell assegura que no la va fer ella i que tampoc sap d'on va sortir.