"Hi tornarem aquest dissabte. El govern de Colòmbia ens ha convidat a participar i impulsar que l'ajuda humanitària passi a Veneçuela". Així ho ha explicat l'el vicepresident primer del Grup PPE i portaveu de la delegació espanyola del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, en una roda de premsa des de Madrid, després de ser expulsat de Veneçuela.

"I hem acceptat la invitació. El que no vam poder fer a Caracas intentarem fer-ho a Colòmbia". I ha reiterat: "Vam voler ser un gra més a la platja de sorra. Ens han expulsat però dissabte tornarem".

"Ens convida Guaidó, que és el president que reconeixem, i ens expulsa el que no reconeixem", ha matisat. "Ens ha convidat el president que Espanya reconeix i que Europa reconeix".

"Ha estat la situació més incòmoda que he viscut en la meva vida", ha explicat. "Si dimarts estava autoritzada l'arribada de funcionaris de la UE, com pot estar ara prohibida l'arribada de diputats de la UE?". "El govern fake de Maduro fa coses estranyes però tant com aquestes no s'han vist mai", ha reiterat.

L'expulsió de González Pons

Aquesta matinada, González Pons ha denunciat a través de les xarxes socials que estava sent expulsat de Veneçuela.

"En aquest moment estem sent expulsats de Veneçuela. Ens han retingut els passaports. No ens han comunicat la raó de l'expulsió ni tenim cap document que justifiqui per què ens tiren fora del país", ha indicat González Pons a través d'un vídeo publicat en el seu compte de Twitter.