L’Estat ha decidit actuar judicialment contra la turismofòbia per tal que Espanya continuï essent “el millor destí turístic del món”. El Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital ha instat l'Advocacia General de l'Estat a adoptar les mesures necessàries per denunciar els atacs contra interessos turístics a Catalunya i Balears i a personar-se en les diligències ja obertes, ha informat avui aquest departament ministerial. Així se suma a la sol·licitud de personació de la Generalitat d’aquest dimecres al Jutjat d'Instrucció 26 de Barcelona.

El Govern espanyol ha pres aquesta decisió després dels incidents dels darrers dies, en els quals s'han produït destrosses i actes violents contra autobusos turístics, bicicletes de lloguer i altres interessos turístics. Segons el Ministeri, la resolució s'emmarca en "el propòsit ferm d'actuar amb contundència i perseguir aquest tipus d'actes vandàlics fins a les últimes conseqüències". El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ja va avançar el 4 d'agost passat des d'Astúries que el seu departament havia encarregat a l'Advocacia de l'Estat estudiar les possibilitats d'actuar contra les organitzacions que estan promovent aquests actes, és a dir, l’organització juvenil Arran.

Avui, el Ministeri ha destacat en un comunicat que el turisme és un sector fonamental per a l'economia espanyola, ja que representa més de l'11% del producte interior brut (PIB). Segons aquest departament, "un dels factors diferencials" d'Espanya és "precisament poder garantir una alta seguretat als visitants". El Ministeri també subratlla que els atacs contra el turisme "pertorben el desenvolupament pacífic i ordenat de l'activitat turística, per la qual cosa posen en risc aquest avantatge competitiu essencial". Acaba remarcant que, “perquè Espanya continuï essent el millor destí turístic del món, el nostre sector no pot estar afectat per aquests actes”.