El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha carregat contra el Govern espanyol a qui acusa d’anul·lar l’autonomia de Catalunya “per la porta del darrere” gràcies a la complicitat del Tribunal Constitucional. “Avui és un tribunal desprestigiat i polititzat, convertit en un instrument del Govern espanyol per recentralitzar l’Estat”, ha afirmat al ple del Parlament.

Per tot això, Mundo ha dit que “no ens podem resignar cada divendres veient com el Consell de Ministres anul·la la nostra autonomia anunciant nous recursos d’inconstitucionalitat”. El conseller ha afirmat que l’Estat aplica la suspensió de l’autonomia d’amagat a través d’aquests recursos per tombar cadascuna de les lleis catalanes i, en paral·lel, ofega financerament la Generalitat amb les decisions que pren el ministeri de Cristóbal Montoro.

El conseller ha apuntat que, tot plegat, ruboritza els professionals de la justícia i ha insistit que, prova d’això, és la sortida del fiscal general de l’Estat que, segons Mundó, es deu a les pressions rebudes pel Govern espanyol arran de la querella contra el president Artur Mas pel 9-N.

El Govern obrirà més oficines a l’estranger

D’altra banda, el Govern s'ha reafirmat avui en la seva estratègia d'obertura d'oficines a l'exterior per potenciar la internacionalització de les empreses catalanes, i ha defensat els diners públics invertits per atreure inversions i per crear ocupació.

En resposta a una interpel·lació formulada pel diputat de Junts pel Sí, Germà Bel, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha ressaltat que el Govern aposta clarament per l'obertura d'oficines a l'exterior per donar suport a la internacionalització de les empreses catalanes.

Ara per ara hi ha 36 oficines arreu del món i l’Executiu ha apuntat que n’obriran més allà “on creguem que hi ha mercat per a les empreses catalanes, sigui a països de l'Àfrica subsahariana o a l'Iran”. Baiget ha recordat que, en aquests moments, hi ha més de 3.100 empreses catalanes a l'estranger. El conseller també ha explicat que, per cada euro públic invertit a Catalunya atreu 149 euros d'inversió, i que per 682 euros invertits es crea un lloc de treball.