Daesh va demanar de matar policies espanyols tres dies abans que hi hagués l'atac d'un home armat amb un ganivet al crit d'"Al·lahu akbar" en una comissària dels Mossos de Cornellà. Segons ha revelat el Confidencial Digital, el grup Muharir al-Ansar va distribuir aquestes instruccions a través de Telegram amb una fotografia de dos Mossos.

Tot i que en un primer moment semblava que l'atac del jove de Cornellà abatut aquest dilluns tenia intencions terroristes, les investigacions van fer un gir després de saber-se que l'home s'estava separant de la seva dona després de confessar-li que era homosexual. Una de les hipòtesis que es plantegen és que l'atac era un intent de netejar la seva imatge davant la comunitat islàmica, que no l'acceptaria com a homosexual.

Tres dies abans d'aquest fet, un grup lleial a l'Estat Islàmic va distribuir instruccions perquè s'assassinés policies espanyols. Muharir al-Ansar, una plataforma que emet missatges propagandístics i consignes de l'Estat Islàmic en castellà, ho va promulgar a través d'un missatge a la plataforma Telegram. A més, al missatge s'adjuntava una fotografia en què es poden veure dos membres de l'Àrea de Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra d'esquena al costat d'un furgó de la unitat.

Els equips d'intel·ligència antiterrorista de l'Estat ja estan assabentats d'aquesta amenaça i l'està analitzant per determinar si té relació amb l'atac de dilluns passat.