La gran ofensiva policial de l'Estat per clausurar els col·legis electorals del referèndum no ha arribat a tancar-ne ni un 4% de tots els que han obert aquest matí arreu de Catalunya. Segons un comunicat del mateix Ministeri de l'Interior, emès aquesta tarda, es confirma el tancament de només 92 col·legis dels 2.315 totals.

Aquesta dada confirma el que havia anunciat aquest migdia el conseller de la Presidència, Jordi Turull, que ha assegurat que s'està votant en el 96% dels col·legis electorals del país. Més tard, cap a les 7 del vespre, Turull ha actualitzat la xifra de col·legis tancats amb 319 centres.

Tot i això, s'ha de tenir en compte que el que s'està fent en aquests moments en algunes poblacions com Girona o Igualada és tancar voluntàriament els col·legis i aplegar les urnes amb els vots de tot el dia en un sol centre. D'aquesta manera, es pretén poder oferir una resistència pacífica més multitudinària davant de possibles noves càrregues de Policia Nacional i Guàrdia Civil. Altres col·legis han tancat una estona abans del previst però no per les càrregues policials.

Interior només compta ferits entre la policia

En un altre tuit del mateix fil, el Ministeri de l'Interior anuncia que hi ha hagut tres persones detingudes, una d'elles menor d'edat. Se'ls imputen delictes de desobediència i atemptat a l'agent de l'autoritat. 

En canvi, no dona cap dada sobre els ferits, que ja sumen més de 460 persones, totes elles agredides pels agents policials quan oferien resistència pacífica a les portes dels col·legis. Dels ferits que sí que parlen són els agents policials: 12 en total.