El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat aquest divendres que l'Estat "torna a penalitzar" Catalunya en el repartiment de fons de l'IRPF per a projectes socials. Malgrat l'increment de la recaptació i l'augment de les persones que marquen la casella de finalitats socials a Catalunya, el departament es queixa que el govern espanyol ha mantingut congelada la seva aportació els últims cinc anys.

Les entitats socials catalanes rebran, altre cop, 31 milions d'euros. El Govern demana que s'incrementin els fons per a Catalunya, ja que en els últims exercicis la recaptació catalana ha crescut. "No tenir en compte aquest context i mantenir congelats els fons suposa una penalització greu per a les entitats socials catalanes, que veuen perillar programes que atenen col·lectius vulnerables", critica.

En el marc del consell territorial el Govern ha exigit reiteradament que es donin a conèixer les dades de recaptació en concepte de l’IRPF per a finalitats socials, però l’Estat no les facilita. Segons el departament s’estima que el govern espanyol recapta aproximadament uns 340 milions d'euros, dels quals en reparteix 214,5 als territoris. Catalunya recapta amb aquests fons un 25% del conjunt de tot l’Estat, mentre que les entitats amb projectes a Catalunya només reben un 14%, apunta la conselleria.