El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha defensat, després de l'ultimàtum del president Quim Torra al govern de Pedro Sánchez, que els republicans tampoc podem garantir "cap mena d'estabilitat".

Sabrià ha advertit que deixar caure Sánchez depèn del grup republicà a la cambra baixa espanyola, però ha assegurat que cal que l'Estat passi "de les paraules als fets" i ha advertit que ja "han passat molts dies i aquests moviments han se ser imminents". Per aquest motiu, Sabrià ha defensat que "no ens incomoda parlar de novembre", com ha calanderitzat Torra.

El president dels republicans també ha valorat "positivament" el discurs del president del Govern i ha defensat la "política" i el "diàleg" com a única solució a Catalunya. Per aquest motiu, ha assegurat que comparteixen el discurs de Torra perquè ha presentat un pla de Govern "ambiciós" i que aproven la voluntat de sotmetre l'autodeterminació "a les urnes amb supervisió internacional".

Preguntat per l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les protestes independentistes de dissabte i dilluns, Sabrià ha defensat que "cal avaluar dispositius" i ha advertit que "aquest tipus de situacions no s'han de produir en cap cas". Sabrià també ha apel·lat a la "via pacífica i tranquil·la" per arribar a la República.