ERC vol augmentar la seva presència internacional. Per això, ha posat en marxa una "secció exterior" del partit a Brussel·les. Es tracta d'Esquerra Brussel·les, que estarà integrada per la militància amb residència a la capital belga i que tindrà com a objectiu crear una "xarxa amb les principals entitats, organismes, associacions, think tanks, actors polítics i institucions que són presents a la ciutat" així com també fer d'"enllaç de contacte amb partits polítics belgues i amb partits i entitats d’àmbit europeu".

Segons han informat els republicans a través d'un comunicat, aquesta "secció exterior" s'encarregarà d'"organitzar reunions periòdiques, activitats i debats, tant amb militants com amb simpatitzants del partit" per tal de " apropant el projecte del partit a la ciutadania, i incorporant noves persones afiliades a l’organització".

La presentació del projecte va tenir lloc aquest dimarts al vespre a Brussel·les amb un sopar-tertúlia en el que hi va participar el president del Parlament, Roger Torrent, que aquests dies està realitzant un viatge institucional a Bèlgica. La propera reunió ha de servir per escollir els càrrecs que integraran la secció i que són la presidència, la secretaria d'organització i la de finances.

L'objectiu de crear una secció a Brussel·les de la formació ja va ser anunciada el passat mes d'abril després d'una reunió a la capital belga entre els dos consellers exiliats, Meritxell Serret i Toni Comín, i el líder del partit al Parlament Sergi Sabrià. En aquell moment es va anunicar que l'objectiu de la secció era "acompanyar" el Consell de la República i havia d'estar liderada per Serret, actualment delegada del Govern a la UE.

Amb la creació d'aquest espai, ERC obre la primera secció del partit articulada fora dels Països Catalans