El president del grup municipal d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch, ha valorat avui el trencament del pacte municipal entre Barcelona en Comú i el PSC. Durant la seva intervenció, Bosch, ha tornat a proposar la creació d'un front comú dels grups en contra del 155 a l'Ajuntament de Barcelona. Bosch ha reiterat la possibilitat d'arribar a acords puntuals amb Colau o un pacte per garantir estabilitat a l'ajuntament, però sense entrar al govern. 

Bosch ha aprofitat per reivindicar que ERC sempre ha apostat per un pacte d'aquestes característiques, i ha criticat l'aliança de Colau amb "l'establishment" del PSC. Ha recordat que ja fa dies que ell mateix i Xavier Trias van fer una oferta per garantir la governabilitat de la ciutat. Ara toca, ha dit, que BComú els cridi per parlar i "si cal, negociar". "Però no per a un xec en blanc. No estem en deute amb Colau perquè hagi trencat amb el PSC", ha advertit. 

Si finalment es produeixen aquests contactes, ha avançat que el primer que farà Esquerra és demanar respecte per als consellers que estan a la presó, als quals l'alcaldessa ha reclamat explicacions per la seva actuació després de declarar la independència. 

Després s'ha mostrat obert a parlar de la ciutat, dels grans projectes i també dels pressupostos, i ha avisat que la capital catalana "no pot estar hipotecada a les anades i vingudes i les prioritats electorals d'uns i altres".