Els regidors dels grups municipals d'ERC, PDeCAT, CUP i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé, han abandonat la comissió de Presidència, Drets de ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció per protestar contra les detencions dels alcaldes de la CUP de Verges, Igansi Sabater, i de Celrà, Dani Cornellà, així com de dos membres dels CDR. 

Els regidors independentistes han argumentat que marxen de la sessió per la situació "d'excepcionalitat". Després que la presidenta de la comissió, la regidora del PDeCAT, Francina Vila, hagi proposat suspendre la sessió, el primer tinent d'alcaldia i vicepresident de la sessió, Gerardo Pisarello, han decidit mantenir-la per "garantir el dret a control" de l'oposició. 

Després d'abandonar la comissió, la regidora de la CUP, Maria Rovira, ha demanat la "llibertat immediata" dels detinguts i un "posicionament per part de l'Ajuntament" davant el que ha qualificat de "persecució policial" i de "deriva autoritària" de l'Estat. "Malgrat que ens detinguin de matinada i vagin contra aquelles persones que posen els drets al centre del taulell polític, nosaltres no retrocedim", ha avisat Rovira.  

El regidor del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha denunciat a través d'un comunicat que el govern municipal no hagi fet "cap gest" sobre la siutació, fet que ha considerat una mostra de la "complicitat" del govern amb "l'aliança del 155".

Per la seva banda, el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha criticat la detenció "arbitrària" dels alcaldes. Segons ell, demostra que s'està "entrant en un estat d'excepció no declarat però del tot real".